Hatice NOYANKöşe Yazıları

Aşkı Yaşamak

Aşkı tanır mısınız ? Hiç geçti mi hayatınızdan ?

Aslında aşktır, hayatın özünü yansıtan . Aşk güzele aşık olmak mıdır ? yoksa güzeli güzel yapan aşk mıdır, bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki yaşamımıza anlam katan AŞK ‘tır. Aşk başucumuzdadır çoğu zaman , elimizi uzatsak avuçlarımıza konacak, bir kuş misali ama biz göremezden geliriz uzaklarda ararız aşkı . Yada avuçlarımızda ki aşkı sıkar dururuz. Anlamını yitirir o zaman aşk, asi bir çocuk gibi isyan eder, terk eder bizi gider. Ziyan ederiz koca bir hayatı , kuşkularla ,belirsiz bir yarının kaygılarıyla . Ne geçmiş vardır , ne de yarın, asıl olan şimdiyi yaşamaktır.

Sende kaybolan bir sen vardır
Aşk seni sana hatırlatır
Aşk bazen bir gülümsemede,
Bazen bir şiirin mısralarında saklıdır.
Hadi bul onu , yaşa onu , saniye saniye , satır satır.

Üzülme geçmişte kaybettiklerine , dedim ya sonsuz bir şimdi vardır.O halde geçmişi küflü raflara kaldır, yüreğini hüzünlerden arındır. inan aşk yanına kalan, en büyük kardır.

Dolu dolu yaşa aşkı; yitireceğini düşünmeden , büyük beklentilere girmeden , an be an yaşa aşkı , özgür bırak , tutsak etme kendine, ürkütme , bırak biraz nefes alsın, korkma gider diye vefasız değildir aşk, inan en ummadığın anda yanında bulacaksın. İşte o an öp onu yüreğinden doya doya , sat hasreti sevdalara , güvenme yarınlara . Yarını kim bilebilir ki ? sen bugünü yaşa. Öyle bir yaşa ki belki bir gün ihtiyaç duyarsın yaşadığın anılara.

Aldırma sakın kışa kara unutma kışlar gebedir bahara . Aşkı bulacaksın diye düşme sakın yollara , o içinde saklıdır , onu içinde ARA.

(2005)

 Hatice Noyan

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı