Hatice NOYANKöşe Yazıları

Yaşamı Keşfet

İnsan yaradılışı gereği birçok yeteneklerle ve mucizelerle donatılmıştır.Peki insan bunun farkında mıdır? Senede iki gün görme yeteneğimizden mahrum kalsak ne yapardık acaba? Etrafımıza her zamanki gibi mi bakardık , yoksa her zaman bakıpta göremediğimiz şeyleri görür müydük ? Eminim farkettmediğimiz birçok güzelliği fark ederdik.

Aslında görmek , yüreğimizde ve beynimizde başlar. Etrafımıza ve hayatımıza eğer beyin gözümüzle, KALP gözümüzle bakarsak hayatın o eşsiz parıltısını keşfederiz. Ve yine aynı gözle dönüp içimize bakarsak , özümüzde saklı olan müthiş yetenekleri görürüz. Yetenekleri sadece görmek yetmez elbette, onları ortaya çıkaracak irade, azim ve cesaret gerekli. Bunu başarabilen insanlar hayatlarının efendisi olurlar. Hayatın efendisi olmak varken , kölesi olmak akıl karı mıdır? Maalesef etrafımız hayatın efendilerinden çok hayatın köleleri ile doludur.

Bunlar zamanlarını şuursuzca harcar ,hayatla dalga geçer ,sonra da hayatın kendilerini ciddiye almadığından yakınırlar. Aslında hayat çok berraktır ve hiçbir şeyi israf etmez. Hayattan ne isterseniz hayat size onu sunar. Arpa ekerseniz ,buğday biçemezsiniz.

Hayattan ne istediğinizi yaşantınızla , kendiniz belirlersiniz. Yetenekleriniz ve idealleriniz doğrultusunda çalışırsanız ve hayata karşı dürüst olursanız , hayat size cömert davranır ve sizi hak ettiğiniz yere mutlaka koyar. Hayatta bir takım haksızlıklara uğramış olabilir , yenilgiler yaşamış olabilirsiniz . Yılmayacak kararlılıkla yolunuza devam edeceksiniz. Yolunuza engeller çıkabilir , engeller azminizin baş döndürücü duvarlarına çarpar ve o duvarlar arasına hapis olurlar. Yolunuza çıkan her engelin yaşattığı tecrübe , sizin biraz daha güçlenmenize sebep olur.

Gerçek ve en değerli gücünüz, sizin kendinize olan güveninizdir. Eğer siz kendinize güvenirseniz, etrafınızdaki insanlarda size güvenirler. Sizin kendinize olan güveniniz gözlerinize yansır, öyle bir yansır ki , girdiğiniz her toplulukta ışıltınızla göz kamaştırırsınız. Bu ışık hayatınıza yön verir, bir çok başarıyı beraberinde getirir. Çaldığınız her kapı ardına kadar açılır, yüzünüze yaşamın o muhteşem güzelliği saçılır. İşte o an hayatınız anlam kazanır, var oluşun, o mukaddes anlamını kavrarsınız.

Hayatımızı mukaddes kılan, sadece kendimizi görmek değil, etrafımızı da görmektir. İnsanları sevmektir. Etrafımıza kalp gözüyle , beyin gözüyle baktığımız da bir çok insanın bakıp ta göremediği şeyleri görürüz. Gördüğümüz şeylere karşı seyirci kalmayıp , görevimizi yerine getirirsek, hayatta bize karşı seyirci kalmaz, bizi yalnızlığın kör karanlığına atmaz.

Hayat adına yaptığımız zerre kadar iyilik ve güzellik ziyan olmaz ,kaybolmaz, hayatın adil terazisinde saklı durur ve ihtiyacımız olduğunda gelip bizi bulur.

Haydi şimdi dönüp bir kez daha bakın; çiçeklere , kuşlara , yıldızlara , insanlara eminim şimdiye kadar görmediklerinizi görmeye başladınız ve hayatın eşsiz hazinelerinin , farkına vardınız . O halde temiz bir kalp ile yürüyün , hayatınızın efendisi olmayı başaracaksınız.

(2006)

Hatice NOYAN

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı