Hatice NOYANKöşe Yazıları

Kadın Olmak

Zor iştir kadın olmak . Doğuştan birçok görevle yüklenir size, hele bir de kırsal kesimde kadınsanız işiniz daha da zor.

Etrafınız engellerle kuşatılır, bir çok hakkınız elinizden alınır çünkü siz kadınsınız! Çoğunluğu kırsal kesimde olmak üzere hala bir çok kız çocuğu okutulmuyor , tarlada ve çeşitli işlerde çalıştırılıyor.

Çocuk denecek yaşta evlendiriliyor , mutsuz nesiller yetişiyor. Ve bu kör zihniyet, baş kaldıran çocuğuna ,etrafındaki insanları; iç içe yaşadığı toplumu örnek olarak gösteriyor.Burda herkes böyle, toplum ne der zihniyeti çıkıyor karşısına.Aile yanlışın farkında olsa bile nedense ilk adımı kendisi atmıyor, başkasından bekliyor.

Aile gönüllü mahkum sanki topluma , sonra çocuğunu güya iyiliğini istediği çocuğunu mahkum eder bu haksızlığa.

Yıkılmalı bu düzen gitmelidir kalıplaşmış zihniyet , eğitmeli bu zihniyeti geliştirmeli, gelişmiş aile gelişmiş toplum yaratmalı.

 

Gerçi gelişmiş aile ve gelişmiş toplum için devletimiz ve bir çok gönüllü kuruluş çalışıyor, ama bunlar yeterli değil kanunda bir takım cezalar var. Zannedersem çokta fazla uygulanmıyor ve dolayısıyla caydırıcı olmuyor.

Peki, ne yapmalı? Bir kere cezalar uygulanmalı ama her şeyden önce toplumu bilinçlendirme çabaları arttırılmalı, seminerler kurslar düzenlenmeli, ülkenin en ücra yerine kadar gidilmeli , medya organları üzerine düşen görevi yapmalı. Toplumdaki her birey duyarlı olmalı, herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli.

Dünyaya çıplak gözle değil ,kalp gözüyle bakmalı, ancak bunu başardığımızda uygar medeniyetler arasına girebilir işte o zaman dünyaya hükmedebilir ve yüksek refaha erişebiliriz. Yüce önder Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyeti ilelebet yaşatabiliriz.

(2006)

Hatice NOYAN

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı