Hatice NOYANKöşe Yazıları

Başarıya Yürürken

Başarı bir çoğumuzun ulaşmak istediği ama çok az kişinin ulaştığı bir noktadır. Başarmak istiyorsan , önce başarı kavramını ve hedefe yürürken nasıl bir yol izlemen gerektiğini iyi bilmen gerekir.

Önce ne istediğini bilmelisin ve derhal teşebbüse geçmelisin. Güçlükleri göze alarak yola çıkmalısın. Güçlükleri göze almadan kolaylıklarla karşılaşamazsın. Fırsatlar onu arayanların karşısına çıkar . Aramadan bulamazsın.

Kararlılık ,iyi niyet , iman gücü ,doğru düşünce ve bilgi ile yola çıkarsan , yolda kalmazsın.

Tabii ki zorluklarla karşılaşabilirsin , bazı küçük çukurlara saplanabilirsin ama yılmadan kararlılıkla yoluna devam edersen , az ilerde gürül gürül akan şelaleyi görebilirsin. O şelale sensin , başarı yolunda yürürken verdiğin emekler. Ne kadar muhteşem görünüyor değil mi ! Bir o kadar da ürkütücü ve kışkırtıcı. Şimdi usul usul yaklaş ona , avuç avuç al ve yudum yudum iç, inanılmaz bir lezzet verecektir. Ama bu lezzet yolun başındaki çeşmeyi unutturmasın sana .

 

Çeşme olmadan şelale olamazsın , ayak olmadan baş olamazsın. Ve çıktığın kapıyı kapatırsan döndüğünde açık bulamazsın.

Hedefe doğru yürürken tecrübeli insanların bilgilerinden faydalanabilirsin ama onları koltuk değneği olarak göremeyeceksin. Onlar , senin yoluna fener tutarlar, yolu bulmanı kolaylaştırırlar ama yolu sen bulacaksın.

Sana yapılan her yardım ve verilen her destek, sana olan güvenden , gözlerinde bulunan ışıktan kaynaklanır. O ışığı kaybetmeyeceksin ve bilginin ışığıyla birleştireceksin. O bilginin ışığı seni başarıya ulaştırır ve zor görünen birçok işi kolaylaştırır.

Umudun sende başkasında saklı değil,
Geceler göründüğü kadar ürkütücü,
Yollar göründüğü kadar yokuş
Ve yıldızlar göründüğü kadar uzak değil.
Eğer istersen dokunabilirsin parmak uçlarınla ,
Hatta sımsıkı sarılabilirsin onlara.
O yıldızların yakınlığı seni ürkütmesin ,
Çünkü SEN o yıldızlardan BİR TANESİSİN.

(2006)                                                                  (Hatice Noyan)

Hatice NOYAN

(2006-2007)

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı