Karikatür

Arif SUTRISTANTO Başarı Ödüllü Karikatürleri

 

Aydın Doğan Vakfı Uluslar arası karikatür yarışmasında Endonezyalı Karikatürist Arif  SUTRISTANTO 2 kere başarı ödülü almıştır.

 

 

 

Arif  SUTRISTANTO

(2009 -Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü)

 

Arif  SUTRISTANTO İlk başarı ödülünü 2009 yılında yaptığı karikatürle almıştır. Karikatürist bu karikatüründe doğal koşullarda birbirini hiç göremeyecek iki canlının sıcak kavuşma anını , birbirlerine olan özlemi anlatmış . Neden mi birbirlerini hiç göremezler çünkü kutup ayıları kuzey kutbunda , penguenler ise  güney kutbunda yaşar. Aralarında binlerce kilometre olduğu için birbirlerini görme şansları yoktur. Kısaca ayrı kutupların canlılarıdırlar ve asla bir araya gelemezler. Bence karikatürist çok anlamlı bir karikatür ortaya çıkarmış ve ödülü sonuna kadar hakketmiş.

(2016 -Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü)

Karikatürist ikinci başarı ödülünü ise 2016 yılında yaptığı karikatürle almıştır.Karikatürist bana göre bu karikatüründe günümüz insanını anlatmaktadır . Herkes koşturuyor sağa sola nereye koşturdukları fark etmez para olan yere tüm insanlar çılgınca koşturuyor. Hepsi amaçları için giden yolda mutlu gibi gözüküyorlar. Karikatürde yaprağın peşinde  olan bir kişi var ya bence o gerçek mutluluğun peşinde . Onun yüzünün gülmesi insanın içini ısıtıyor .Peki nedir gerçek mutluluk ? Bana göre gerçek mutluluk maddeye değil manaya  önem vermektir. Mananın peşinde koşmaktır. Maalesef bu dediğimi ise çok az insan yapmaktadır. İnsanlar çoğunluğa ayak uydurup geçici mutlulukların peşinde koşmaktır.

Tabi bunlar benim şahsi yorumlarım , sağlıcakla kalın . Sevgilerimle.

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı
Kapalı